Eten met Maruschka: Zwarte bonen en- dadeltaart

 

Oud-communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel post gezonde, lekkere recepten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze zwarte bonen- en dadeltaart.

Foto Maruschka Rabel

Hi there! Het is even stil geweest, maar ik ben er weer! Momenteel ben ik druk aan het solliciteren en maak ik behoorlijk wat uren bij mijn bijbaan. Ook ben ik in de tussentijd jarig geweest en ben ik druk bezig met het ontwikkelen van mijn ‘officiële’ website (fittastique.nl). Om te vieren dat alles momenteel op rolletjes loopt, deel ik vandaag een recept voor een lekkere, gezonde taart op basis van zwarte bonen en dadels.

Benodigdheden:
–  2 eieren
– 1 theelepel bakpoeder (zelfrijzend bakmeel)
– 150 gram dadels zonder pit
–  70 gram cacaopoeder
–  1 schep vanille whey
– 400 gram zwarte bonen (blik bonduelle)
– 50 gram pure chocolade (99% cacao)
–  handje Bio today cacao-banana-coconut flakes
– 1 eetlepel gesmolten kokosolie
–  aardbeien om te toppen
– scheutje zoetstof

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de zwarte bonen uitlekken, laat de dadels even weken in heet water en doe de kokosolie kort in de magnetron tot het is gesmolten. Voeg vervolgens alle ingrediënten behalve de pure chocolade toe aan de mixer. Mix het tot een smeuïg beslag en giet het in de bakvorm (doe er wel even bakpapier in). Plaats de vorm voor 20 minuten in de oven. Controleer na 20 minuten of de brownie goed is met een satéprikker. Haal de vorm uit de oven en doe de pure chocolade in een pannetje op middelhoog vuur. Blijf roeren tot het geheel is gesmolten en giet het over de brownie. Vervolgens versnipper je de walnoten over de chocolade en laat je het geheel goed afkoelen. Bewaar de taart in de koelkast. Optioneel: je kunt ook een eetlepel chiazaad, lijnzaad, cranberry’s of noten toevoegen aan het beslag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *