Eten met Maruschka: pepernotencake

Communicatiestudent en healthfreak Maruschka Rabel gaat voor ons de komende weken gezonde, lekkere recepten posten die je in een handomdraai kan maken. Naast de recepten op onze site kan je haar volgen via Instagram of de website #fitmetmarus. Deze week maakt ze een lekkere pepernotencake

maruschka-foto

Hi there! Het is al weer december. De maand waarin iedereen het moeilijk heeft om on track te blijven wat betreft voeding. Borreltje hier, etentje daar. Zeg maar doei tegen die strakke, zwarte jurk die je voor de kerstdagen hebt gescoord. Nu vind ik mijn kerstjurk net iets te mooi en te duur om deze al weer vaarwel te zeggen, dus probeer ik de schade te beperken. Dit betekent niet dat ik alle feestjes afwijs, maar dat ik in mind houd dat ik graag goed voor mezelf wil blijven zorgen. Dus in plaats van de hele schaal bitterballen in mijn mouwen te verstoppen en deze op te eten in een hoekje achter de kapstok, kies ik er voor om er slechts ééntje te nemen. Nu is het vanavond ook nog eens pakjesavond. De avond waarop je, ook als twintiger, pepernoten en chocoladeletters eet en cadeautjes steelt van je broertje of zusje. Hoe zorg je nu dat alle cadeautjes bij jou terecht komen? Je kunt proberen onderstaand recept te bakken, zodat iedereen enkel en alleen een stukje pepernotencake wil eten en jij je kunt focussen op die grote tas met cadeaus.
You’re welcome!

Wat heb je nodig?
– 1 flinke courgette
– 300 gram speltmeel
– 3 eieren
– 200 gram pepernoten
– 150 ml olijfolie
– 100 gram honing
– 1 eetlepel kaneel
– twee theelepels bakpoeder
– een brok speculaas
– snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en kies een bakvorm en vet deze in. Klop de eieren los, voeg de olijfolie en honing toe en rasp de courgette. Let op: de courgette bevat veel vocht, dus knijp de courgetterasp uit in een theedoek voor je deze aan het beslag toevoegt. Vervolgens mix het mengsel tot een glad beslag. Voeg daarna het zout, meel, bakpoeder, 120 gram verkruimelde pepernoten, het verkruimelde stuk speculaas en de kaneel toe. Roer dit lekker door en giet het beslag in de vorm. Gooi de resterende pepernoten over het beslag en plaats de bakvorm voor circa 45 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

XoXo Maruschka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *