Herinrichting voorplein van start

De herinrichting van het plein en de bestrating voor het Zwolse hoofdgebouw is begonnen. Deze week werd het asfalt verwijderd van de autoweg die dwars door de campus liep.

Dinsdag werd begonnen met het verwijderen van het trottoir en het oude asfalt langs het hoofdgebouw.

De stratemakers kunnen nu de aansluiting maken op het vernieuwde weggedeelte tussen gebouw X en D. Dat stuk is de afgelopen weken al voorzien van nieuwe bestrating.

Met het verwijderen van de autoweg krijgt het voorplein straks een groener en gezelliger aanzicht en zal de bestrating vloeiend overlopen in een boulevard voor langzaam verkeer, waar fietsers geen voorrang hebben op voetgangers.

De aanpak van het voorplein en dit weggedeelte tussen hoofdgebouw en gebouw D zal duren tot september. Het traject is de laatste fase van de herinrichting van het gehele binnenterrein van de Zwolse campus.

De herinrichting begon afgelopen september aan de kant van gebouwen A en S. En zal dus in augustus eindigen aan de kant van het hoofdgebouw.

De herinrichting is onderdeel van het grotere project Groene Hart Campus, dat is begonnen in 2022. Daarbij veranderen wegen rond de gebouwen in boulevards en de openbare ruimte krijgt een veel groener en parkachtig karakter.
De autoweg, die tientallen jaren dwars door de campus liep richting parkeerplaatsen, kon verdwijnen omdat de auto’s voortaan via de rondweg buitenom naar de parkeerplaatsen rijden.

Het verwijderen van het asfalt betekent ook een metamorfose voor drie centrale pleinen.
Als eerste het plein voor het sportcafé, dat inmiddels klaar is en is uitgebreid met een veel groter terras.
Als tweede het plein voor de ingang bij de koffiecorner van gebouw T, waar vroeger maar vier picknickbanken op de stoep pasten naast de autoweg en slagbomen van de parkeerplaats. Ook daar is nu meer ruimte voor terras gekomen.
En als laatste wordt nu het plein voor het hoofdgebouw aangepakt, wat altijd al een populaire plek was vanwege de centrale ligging nabij de grote kantine. Met ingang van het nieuwe studiejaar moet ook de herinrichting van het voorplein klaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *