Terras sportcafé groter en groener

Het terras van het sportcafé en het ernaast liggende parkje hebben een metamorfose ondergaan. De buitengelegenheid is veel groter, gezelliger en groener dan vroeger.

Afgelopen weken genoten studenten en medewerkers volop van de mooie nieuwe buitenlocatie op de Zwolse campus, het terras zat al een paar keer bomvol.
Het horecaterras heeft nieuwe banken en in totaal 250 zitplaatsen, tweemaal zoveel als voorheen. Door de verruiming van het terras is het nu bijna de hele dag mogelijk om een zitplaats in de zon te vinden.
Het sportcafé kreeg ook een nieuwe mobiele bar met tap, die na 16 uur op het terras kan worden bijgezet bij drukte en evenementen.
Het parkje met een gazon en picknickbanken, tussen gebouwen A en B sluit nu ook beter aan op het terras.

De opknapbeurt van het plein bij S is onderdeel van het grotere project Groene Hart Campus, dat al bezig is sinds 2022. Daarbij worden straten rond de gebouwen veranderd in boulevards en de openbare ruimte krijgt een groen en parkachtig karakter.

Vroeger liep er een geasfalteerde weg naar gebouw S met parkeerplaatsen bij de ingang, die het horecaterras en het parkje van elkaar scheidden. Die zijn nu verwijderd.

Zo zag het plein er vroeger uit:

In maart 2024 werd het asfalt verwijderd.

De nieuwe bestrating met plavuizen geheel doorgetrokken vanaf de fietsenstalling tot het parkje en de ingang van gebouw S.

Met de plaatsing van de nieuwe banken was het vernieuwde terras klaar.

Het parkje kreeg nieuwe zitplekken en struiken, het nieuwe gazon wordt momenteel ingezaaid.

Vorige week zat het terras met zonnige dagen goed vol.

Meer lezen over het gehele project Groene Hart Campus? Lees dan het eerdere artikel van WIN: Zwolse campus wordt groen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *