Buitenkant: ‘Mijn haar is lekker fel roze: hot pink!’

Floor Mutgeert (31)
Laatstejaars AD Social Work

Hou je van opvallende kleuren?

“Ja! Mijn kleren zijn meestal fel gekleurd of pastel. Maar soms kies ik juist voor zwart met riemen en kettingen. Gewoon waar ik zin in heb. Kleding mag best een beetje prikkelen. Basic of casual past niet bij mij. Mijn meest opvallende kledingstuk? Een glitter-overhemd waarvan de kleur van blauw naar paars switcht.”

Draag je graag sieraden?

“Ja ik heb veel ringen en kettingen. Ik zit vaak aan die ringen te draaien als ik een beetje onrustig ben. Ringen met bijzondere stenen, gekke vormen of duimringen vind ik ook mooi. Verder heb ik een septum-ringetje in mijn neus en conch-piercings door mijn oor.”

Zag je er altijd al opvallend uit?

“Sinds mijn achtste verf ik mijn haren in allerlei kleurtjes. Het kan elke maand wisselen. Dit keer is het lekker fel roze: hot pink! Ik verf ook wel eens patronen in mijn haren. Zoals bloemetjes, aardbeitjes of geschilderde krullen: dat ziet er heel cool uit!
Ik word regelmatig aangesproken over mijn uiterlijk. Soms tieners die zomaar ‘emo’ of ‘gothic’ roepen, soms een oude dame die mijn outfi t geweldig vindt.”

Wat vind je familie van je uiterlijk?

“Mijn moeder vind het geweldig. Ze grapt wel eens dat ik niet het zwarte maar het gekleurde schaap van de familie ben. Toen ik op mezelf ging wonen hebben we samen een tatoeage laten zetten. Ik heb elf tattoos maar voor haar was het de eerste. We hebben gekozen voor dezelfde lotusbloem, de mijne heeft haar lievelingskleuren en haar tattoo heeft mijn favoriete kleuren.”

Tekst: Ernest Mettes
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *