Buitenkant: ‘Mijn partner gebruikt mij als levende barbiepop’

Aden Klappe (22), vierdejaars social Work op Windesheim, vertelt over zijn uiterlijk.

Vrolijke haarkleur! “Dankje, het is geen roze, maar magenta. Ik verf het zelf, elke twee maanden. Breekt het af door het vele bleken, dan scheer ik alles kort. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik gemillimeterd door het leven ga.”

Al die felle kleuren, is dat typisch Aden?

“In mijn puberteit begon mijn lichaam te veranderen, en daar was ik het niet mee eens. Ik kwam erachter dat ik trans ben. Sinds de start van mijn medische transitie, zo’n drie jaar geleden, ben ik zelfverzekerder. Maar daarvoor wilde ik mij nog zo mannelijk mogelijk kleden, zodat mensen mij niet miszagen voor hoe ik mezelf zag. Basic mannenkleding, haarkleur terug naar die van mezelf.

Tot ik op Windesheim kwam en gelijkgestemde mensen ontmoette. Nu weet ik: ik kan nog steeds doen en dragen wat ik leuk vind, en hoef niet op de heteronormatieve manier als man gezien te worden. Mijn partner gebruikt mij regelmatig als levende barbiepop: mijn haar, sieraden en make-up, alles wordt door die gekozen. We dragen elkaars kleding en hebben samen één grote kledingkast.”

Waar shoppen jullie het liefst?

“Tweedehands winkelen vind ik heerlijk. Bij kringlopen vind je items die vijftig jaar oud zijn, maar wél heel cool.”

Waar komt deze outfit vandaan?

“Uit de kringloop in Berlijn, waar mijn partner en ik afgelopen zomer waren. Op dat moment hadden we net vier maanden een relatie. We besloten verschillende kringlopen langs te gaan, om een outfit voor elkaar uit te zoeken, die we dezelfde avond moesten dragen naar het restaurant. De blouse delen we nog steeds. Het petje heb ik van mijn ouders, mijn opa draagt ze ook. Dat vinden ze dan ook, dat ik mij ‘een beetje als een opa kleed’.”

Tekst: Michelle van der Molen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *