Stemming: hoge cijfers halen voor je studie, is dat belangrijk?

De een wil alles weten en leest de stof tot je het kunt dromen. De ander pakt de avond voor het tentamen het boek erbij. Ben jij blij met een zes of sloof je je uit voor een negen?

“Ik haal liever een zes, want dan heb ik gewoon wat minder zorgen aan mijn hoofd. Bovendien kan ik het dan ook rustig aan doen. Je moet ook wel aan jezelf denken! Waarom ik dat niet kan als ik voor een negen zou gaan? Dan leg ik mijzelf te veel stress op.”

Kya, tweedejaars Verpleegkunde

“Een zesje natuurlijk! Punten zijn punten, dan is dat gewoon binnen, toch? Voor een negen moet ik echt meer mijn best doen en mijn boeken erbij pakken. Een zesje, dat is nog wel gewoon zo te halen. Je weet wat ze zeggen, liever een zes zonder stress dan een zeven zonder leven!”

Soof, tweedejaars Verpleegkunde

“Oh, lastig! Ik heb eigenlijk niet echt een voorkeur, maar als ik echt zou moeten kiezen… dan ga ik het liefst voor een negen. Zo kan ik aan mijzelf bewijzen dat ik toch goed mijn best heb gedaan. Bovendien weet ik dan ook nog eens dat ik het écht kan!”

Jordi, afstudeerder docentenopleiding Aardrijkskunde

“Met een zes heb je veel meer vrije tijd om leuke dingen te doen, dus op zich is dat wel fijn. Met een negen weet je dat je de stof echt kent! Ik ga nu nog voor een negen, maar wie weet hoe ik er over een jaar over denk?”

Tomas, eerstejaars Psychomotorische therapie

Voor mij is een voldoende een voldoende, dus of dat zes of negen is, maakt mij eigenlijk niet uit. Als je later een baan krijgt, dan wordt er toch niet gekeken naar cijfers. Het gaat erom wat je te bieden hebt. Daarom neem ik meer dan genoegen met een zes.”

Casper, tweedejaars Ondernemerschap en Retail management

Tekst en foto’s: Indy Roozendal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *