Nieuwe naam voor Studie Succes Centrum

Het studiesuccescentrum (SSC) van Hogeschool Windesheim gaat vanaf september verder onder een nieuwe naam: Student Support Centrum.

Het centrum, waar studenten onder meer terecht kunnen voor decanen, psychologen en taalspecialisten en voor advies bij de studieloopbaan, heeft locaties in Almere en Zwolle. De afdeling in het Zwolse hoofdgebouw krijgt momenteel een facelift.

De nieuwe naam ‘Student Support Centrum’ moet nog duidelijker maken dat het centrum studenten wil steunen en ondersteunen. “We merkten dat de oude naam ‘Studiesuccescentrum’ soms onterecht de indruk wekte dat je hier alleen maar succes mag hebben. De nieuwe naam drukt ook beter uit wat we doen en dat we laagdrempelig willen zijn”, zegt Marije van de Bor van het supportteam.

Marije van de Bor in de ontvangstruimte die deze week een facelift krijgt

“Studenten kunnen hier altijd gewoon binnenlopen als ze een hulpvraag hebben tijdens de studie, wij helpen ze graag verder”, aldus Van de Bor.

De huidige verbouwing moet helpen om die laagdrempelige uitstraling te bevorderen. Door de facelift krijgt de ontvangstruimte een vriendelijker en minder zakelijk uiterlijk. De oude ontvangstbalie bij de ingang komt niet terug, de mensen van het supportteam komen straks aan normale werktafels te zitten.

De Zwolse medewerkers zitten nu tijdelijk in het C-gebouw. De verbouwing is waarschijnlijk volgende week klaar. De gerenoveerde afdeling in het hoofdgebouw opent de deuren op 4 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *