Buitenkant: ‘De ene dag prinses, de andere dag piraat’

Sara Tilman (25)
Laatstejaars lerarenopleiding biologie

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

“Vroeger had ik een poëziealbum, waarin mijn tante een gedichtje schreef: ‘De ene dag ben je een prinses, de andere dag een piraat.’ Ik vind het leuk om verschillende dingen uit te proberen en zie kleding als zelfexpressie. Op de middelbare school had ik felroze haar en droeg ik neon roze make-up. Maar ik was één van de weinigen, dat meisje met het gekleurde haar. Heb ik nooit problemen mee gehad overigens, dat ik zo opviel.”

Heb je al lang piercings?

“Andere mensen denken soms dat ik een alternatieve kledingstijl heb: dat is niet zo. Waarschijnlijk zijn het de piercings, ik heb er tien. De eerste heb ik gezet toen ik dertien was. Bij mijn eerste stage werd een opmerking over mijn lippiercing gemaakt. Van de directeur moest die uit, anders zou mijn contract worden beëindigd. Ik zou daar na mijn studie niet in dienst gaan. Ik kan mijn leerlingen moeilijk vertellen zichzelf te zijn, als ík dat niet mag.

Leuke panty!

“Ik krijg elke maand twee panty’s thuisgestuurd via een online abonnement, Gambettes Box. Het kost 16,50 euro per maand, en één keer in de zoveel tijd kun je je kapotte panty’s weer terugsturen. Maken ze weer nieuwe van. Ik heb best wel wat tatoeages op mijn been, vaak denken mensen dat dat mijn panty is. Leuk design zeggen ze dan, haha.”

Waar shop je het liefst?

“Altijd in de kringloop of via Vinted. Behalve deze nieuwe schoenen. Ik heb best grote voeten: maat 44. Het is heel moeilijk om dan leuke schoenen te vinden, vooral hakken. Meestal is het gewoon geluk hebben. Je hebt steeds meer merken die unisex verkopen, dat helpt ook. Mijn grote maat probeer ik soms te verbloemen. Met een strakke broek lijken schoenen al snel lomp, maar dan draag ik er beenwarmers over: loopt het voor mijn gevoel net wat mooier over.”

Tekst: Michelle van der Molen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *