Samenwerking met Universiteit Twente uitgebreid

Windesheim en de Universiteit Twente (UT) gaan nauwer samenwerken. Ook het doorstromen naar deze universiteit wordt makkelijker.

De samenwerkingsovereenkomst om meer samen op te trekken werd op 29 maart ondertekend door collegevoorzitter Inge Grimm en Universiteit Twente-bestuurder Vinod Subramaniam.

De onderwijsinstellingen gaan vooral kijken naar een betere aansluiting van opleidingsprogramma’s en het vergemakkelijken van de doorstroom van studenten tussen opleidingen van beide instellingen.

Minor

Windesheimstudenten van een aantal bacheloropleidingen kunnen al tijdens hun hbo-studie, meestal via een minor van 30 EC’s, een premaster volgen aan de UT. Zo kunnen ze eerder doorstromen naar een masteropleiding van de UT.

Naar verwachting zal de samenwerking ervoor zorgen dat meer Windesheimstudenten een premaster aan de UT gaan volgen, omdat opleidingen bij andere universiteiten langere premasters hebben.
Ook andersom moeten studenten die bij de UT afhaken makkelijker de overstap naar een hbo-opleiding op Windesheim kunnen maken.
De partners willen extra inzetten op de student- en studieloopbaanbegeleiding.

Onderzoek

De nauwere samenwerking tussen Windesheim en UT zal niet alleen zichtbaar worden in het onderwijs en de doorstroom en uitwisseling van studenten. De partners gaan ook meer samen doen in de onderzoeksafdelingen en in relaties met overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven in de regio.

In een artikel van dagblad De Stentor benadrukt Grimm desgevraagd dat een fusie met de UT geen optie is, maar dat het gaat om elkaar versterken en aanvullen op een aantal onderdelen.

Foto: UT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *