Deze Windesheimers komen in actie voor slachtoffers in Turkije en Syrië

Pabostudente verzamelde winterspullen om te versturen

*Ze deed vrijwilligerswerk namens de moskee.

“Iedereen kent wel iemand uit het gebied  die geen dak meer boven zijn hoofd heeft, of in het ergste geval om het leven is gekomen. Als kind kwam ik vaak in het gebied, en door de aardbeving is een jeugdvriendin en haar familie om het leven gekomen. Het voelt heel raar en verdrietig dat ze er opeens niet meer is, en het is niet te bevatten dat een plek waar je altijd graag kwam opeens totaal verwoest is.

Je voelt je eerst compleet machteloos maar er is best veel wat we vanuit Nederland kunnen doen om de mensen daar te helpen. Na de ramp begonnen we gelijk met het inzamelen van spullen: vooral winterkleding, dekens en persoonlijke verzorging zoals zeep en luiers zijn hard nodig. Allemaal mensen uit de buurt doneerden zakkenvol.

Met andere vrijwilligers van de moskee werkten we de afgelopen week bijna non stop om alle spullen te sorteren en in dozen te doen. De eerste vrachtwagen met spullen vertrok een dag later al naar het rampgebied.

We zullen de mensen daar noodhulp blijven geven zolang het nodig is, maar we proberen ook voorzichtig naar de toekomst te kijken: we willen met verschillende buurtacties zoals een braderie geld inzamelen waarmee we voor de mensen daar een onderkomen kunnen bieden. We kijken bijvoorbeeld naar de mogelijkheden voor het doneren van containerwoningen en caravans.

Het gaat nu naar omstandigheden prima met me. Ik probeer het verdriet van de gebeurtenis een plek te geven en me te focussen op hulp voor de mensen die daar leven en een nieuw bestaan proberen op te bouwen.”

* Naam is bij de redactie bekend.

Studenten Global Project Change Management organiseren fundraiser voor slachtoffers aardbevingen in Syrië en Turkije

Global Project Change Management- studenten organiseerden een fundraiserevent om geld in te zamelen voor de gevolgen van de aardbevingen in Syrië en Turkije. De studenten hadden workshops voorbereid en een buffet klaar gemaakt om zoveel mogelijk mensen een avond te bieden in het teken van de huidige situatie in Syrië en Turkije. Aan het eind van de avond is er bijna 900 euro opgehaald wat direct naar Giro555 gaat.

Voordat het buffet werd geopend was er eerst een workshop te volgen die ging over onze reactie op het horen van heftig nieuws. Leïla Azelmad, student GPCM, gaf deze workshop en organiseerde samen met haar studiegenoten deze fundraiser. Ze vertelde dat een reactie op nieuws vaak afhankelijk is van de plek waar het nieuws plaatsvind of wie er betrokken zijn. Als mensen zichzelf herkennen in de situatie, reageren ze vaak heftiger. ‘Het is normaal en menselijk om op een heftige manier te reageren op dit soort nieuws. Heftig reageren is zelfs beter dan negeren dat het is gebeurd.’ vertelde Leïla.

Na de workshops opende het buffet met eten dat de studenten zelf hebben gemaakt. Ze hebben erg hun best gedaan om het eten ook in Turkse/Syrische stijl te maken. Erg lang om de fundraiser en het eten voor te bereiden hadden ze niet, het organiseren van de avond begon ongeveer een week geleden. In 7 dagen hebben de studenten deze fundraiser in elkaar gezet om zoveel mogelijk aandacht en geld te verzamelen voor de slachtoffers van de aardbeving. Volgens Leïla is dat doel bereikt, met een mooi bedrag en een succesvolle avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *