Skip de winterdip

In de winter zijn dagen vaak kort, koud en somber. Je kunt in bed kruipen met de gordijnen dicht, maar je kunt ook eens flink de bloemetjes buiten zetten; en dat is véél simpeler dan je denkt. Deze studenten skippen de winterdip.

“Voor mij werkt het altijd goed om lekker bezig te blijven. En daarbij hoort ook dat je jezelf echt wel mag verwennen met bijvoorbeeld een kopje warme chocomel, een leuke serie of bijvoorbeeld een lekker vegetarisch soepje. Dan kan je er weer tegenaan. Als je veel leuke dingen doet, heb je geen tijd om verdrietig te zijn.”

Youri
eerstejaars Docent Nederlands

“Ik ga lekker met vriendinnen en vrienden eropuit. Soms naar de bios of lekker wandelen in het bos, mits het niet regent. Bij iemand thuis borrelen, theedrinken en spelletjes doen vind ik ook gezellig.

Vera
eerstejaars Verpleegkunde

“Nu het ’s ochtends zo donder is kan ik echt heel moeilijk opstaan. Daarom zet ik twee wekkers; één bij mijn bed, en een ander op een heel andere plek, waardoor ik mijn bed uit moet. Om mijn humeur te sparen verbind ik gelijk mijn telefoon met een speaker en zet ik ‘Mamma Mia’ op. Dan kan ik de dag aan. Ook geniet ik ervan om mijzelf te trakteren op een warme koffie of chocomel op het station.”

Milena
vierdejaars HBO-Rechten

“Voor school ga ik vaak in de ochtend lekker sporten. Dat helpt mij om positief te blijven. Ik kan mijn frustraties en gedachten kwijt bij de gewichten, en begin de dag meteen met iets waar ik voldoening en plezier uithaal.”

Justin
Bouwkunde

“Voor mij is het belangrijk dat ik me omring met mensen die een positieve invloed hebben, zo voorkom dat ik alleen op mijn kamer ga zitten. Als ik moet studeren spreek ik daarom met een vriend of vriendin af, gezellig in een cafeetje of bijvoorbeeld de bieb. Door even naar buiten te gaan en in een andere omgeving te zijn krijg ik weer nieuwe energie.”

Merel
vierdejaars Communicatie

“Ik ga lekker op wintersport; dat vind ik een van de leukste dingen om te doen! Dit jaar ga ik zelfs drie keer en de après-ski mag natuurlijk ook niet ontbreken.”

Babette
vierdejaars Sportkunde

“Ik ben zo’n persoon met heel veel hobby’s want, ik vind het heel erg leuk om nieuwe dingen uit te proberen. De meeste dingen kan ik niet heel goed, maar wel een beetje. Ik heb mijzelf leren gitaarspelen, maak graag muziek en ben nu bezig om te leren tekenen. Dat soort dingen heb ik opgepakt omdat ik mij verveelde of afleiding nodig had. Ook vind ik het heel leuk om knusse dingen te doen met vrienden. Bijvoorbeeld samen koken of gezellig wat drinken.”

Jordi
Lerarenopleiding Aardrijkskunde

“Ik merk dat ik heel somber word wanneer het donker is. Daarom zorg ik ervoor dat ik het gezellig maak in huis met lampjes en kaarsjes. Verder maak ik wel eens een wandelingetje, mits het buiten licht is.”

Fleur
vierdejaars Commerciële Economie

“Om positief te blijven zoek ik graag de gezelligheid. Ik spreek vaak af om leuke dingen te doen met vrienden, maar geniet ook heel erg van een grote kop thee (of wijn) op de bank met een leuke film.”

Amber
derdejaars Communicatie in Almere

Tekst: Helen van Wincoop
Illustratie: Judy Ballast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *