Buitenkant: ‘Vampieren vond ik als kind al gaaf’

Mina van der Sluis (25)
Eerstejaars lerarenopleiding geschiedenis

“Ik kan niet goed tegen winterkleding. Zie ik mensen in allemaal verschillende lagen kleding, dan denk ik: hoezo smelt je niet? Het wordt nog onderzocht, maar ik kan medisch gezien niet zweten. Ik vind het heerlijk om het koud te hebben en kijk altijd uit naar de herfst en winter.”

Hoe zou jij je kledingstijl omschrijven?

“Dark esthetic, Victoriaans en dat gecombineerd met streetwear. Zolang het maar duister is. In mijn familie heeft iedereen een alternatieve kledingstijl. Ik was vier toen Within Temptation optrad tijdens het Bevrijdingsfestival. Dat was voor mij zo magisch: al die mensen die zich anders kleden dan anderen. Vanaf toen werd het een soort obsessie voor mij.”

Jouw cape, bij welke stijl hoort die?

“Die is Victorian Edwardian inspired. Vampieren vond ik als kind al gaaf. Ik ben dan ook vernoemd naar Wilhelmina uit Dracula, de roman van Bram Stoker. De sleep is een soort eerbetoon aan mijn naam. Het liefst samen met de hoed, die draag ik op dagen dat het niet waait. Wat best lastig is in Nederland.”

Krijg je weleens opmerkingen van onbekenden?

“Geregeld. ‘Naar welke begrafenis moet jij?’ of ‘Het is geen 31 oktober meer, hoor’. Maar voor mij is het 365 dagen per jaar Halloween. Ik kijk graag horror – films, heb Halloweenversiering op mijn kamer en je ziet het áltijd terug in mijn kleding. Dat maakt mij heel gelukkig, en daar gaat het om. Kleding is een draagbaar huis: een plek waar je je veilig voelt. Ook al vinden mensen mijn kledingstijl soms wat dramatisch, het is veel beter om jezelf te blijven.”

Tekst: Michelle van der Molen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *