Studievereniging voor verpleegkundigen

Studenten van Verpleegkunde kunnen sinds kort lid worden van een vereniging speciaal voor hun opleiding. “We gaan voor verdieping en verbreding vanuit de studie, én gezelligheid.”

Een studievereniging is van toegevoegde waarde naast je studie op Windesheim, vinden Marthe Prins en Jolien Johannes (links op de foto). Daarom richtten ze onlangs, samen met anderen, SV Pulsatio op. En hoewel de vereniging nog maar kort bestaat, heeft het bestuur al een heleboel plannen.

Bodyworld

Marthe (onlangs afgestudeerd): “Wat we willen met Pulsatio is het vergroten van de kennis van de studenten en daarnaast het bevorderen van de sociale contacten. Kortom, verdieping en verbreding vanuit de studie én gezelligheid.”

“We gaan interessante dingen organiseren voor onze leden, waar je als verpleegkundestudent echt naartoe wil. Samen naar een expositie zoals Bodyworld, en lezingen van gastsprekers. We hebben al contact gehad met de bekende neuroloog Erik Scherder en een abortusverpleegkundige. Ook willen we een snijzaal bezoeken, want dat is geen onderdeel van de opleiding meer.”

Leden betalen per jaar 10 euro aan contributie. Jolien: “Ze krijgen korting op de betaalde uitstapjes en activiteiten. Toegang tot bijvoorbeeld feestjes en events waarbij het draait om de gezelligheid zijn gratis.”

Een plek waar verpleegkundestudenten elkaar kunnen ontmoeten, buiten hun eigen jaargang om. Daar ontbrak het aan, vertelt Marthe. “De eerste anderhalf jaar van de opleiding zit je in de collegebanken, daarna ga je op stage. Vanaf dat moment zie je je medestudenten niet meer. Ik kende alleen mijn klas, dat was het. Dat heb ik als jammer ervaren. Corona en de online lessen versterkten dat gevoel.”

Ambulance

Het eerste event vanuit de studievereniging staat al gepland, op 22 november. “Dan komt er een ambulance naar de campus van Windesheim in Zwolle”, vertelt Marthe. “De verpleegkundige is gastspreker, aansluitend is er een borrel.”

Jolien: “In februari willen we een groot feest organiseren, als officiële lancering. Alle jaargangen plus de nieuwe februari-instromers zijn daar natuurlijk welkom. Ons doel is dat iedereen Pulsatio straks kent en lid wordt. En natuurlijk dat iedereen de meerwaarde van deze studievereniging ziet.”

Meer weten of SV Pulsatio of lid worden? Kijk op www.instagram.com/sv.pulsatio of studieverenigingpulsatio.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *