Tegemoetkoming energiekosten kamerbewoners

Woon jij op kamers en zit je met enorm hoge energiekosten door de recente prijsverhogingen? Misschien kan de gemeente waar je staat ingeschreven iets voor je betekenen.

Begin april werd bekend dat mensen met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag van 800 euro kunnen krijgen. Kamerbewoners kunnen echter geen gebruik maken van die regeling, maar op een andere manier kunnen ze misschien toch financiële hulp krijgen.

Individuele bijzondere bijstand

Woon je bijvoorbeeld in Zwolle, dan kun je een verzoek indienen voor ‘individuele bijzondere bijstand‘. De gemeente kijkt vervolgens naar je energierekening, hoe hoog die is, of je de kosten deelt met anderen en of je bijvoorbeeld een bijdrage krijgt van je ouders.

Op basis van deze informatie kan de gemeente besluiten tot het toekennen van individuele bijzondere bijstand voor die studenten die getroffen worden door een hogere energienota.

Almere

Studenten die op kamers wonen in Almere kunnen bij de ‘Bijzondere bijstand snelbalie‘ een verzoek voor individuele bijzondere bijstand indienen.

Er zijn 1 reacties op «Tegemoetkoming energiekosten kamerbewoners»

  1. Loes Stok schreef:

    Er zijn genoeg mensen die noodgedwongen ( geen studenten) op kamers ( incl gas, licht en water) wonen en een uitkering hebben (UWV) en leven op bijstandsniveau. Ze hebben geen energiecontract. Waarom komen deze mensen niet in aanmerking en zijn ze afhankelijk van de gemeente? Zou graag een terug koppeling willen hebben. Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *