Buitenkant: ‘Ik maak mijn kleren zelf’

Lena Feldt (28) is student aan de lerarenopleiding Duits tweedegraads.

Waar komt jouw jurk vandaan?

“Het meeste wat ik draag heb ik zelf gemaakt. Dan heb ik de complete controle over de stof en het ontwerp. Dat heb ik geleerd op mijn vooropleiding Kleermaker. Dit doe ik omdat in de mode-industrie heel wat problemen zitten. Je hoort vaak over slavernij uit andere landen. Dat ga ik tegen door kleren zelf te maken. Voor mijn twee kinderen heb ik dat ook een tijd gedaan, maar dat is soms erg zonde, want ze gaan buitenspelen en dan is het kapot.”

Is Duitsland anders wat betreft mode?

“Is Duitsland anders wat betreft mode? “Hier wordt mijn stijl meer geaccepteerd, in Duitsland kijken ze vaak weg. Maar in Duitsland heb je wel grotere subculturen. Daar heb je bijvoorbeeld gothics en emo’s. Als je in Nederland ‘anders’ bent, wordt je meteen gedefi nieerd als emo. Ik ook. Na meer dan tien jaar ben ik er wel aan gewend om zo genoemd te worden. Mij boeit het niet, ik houd niet van labels plakken.”

Verf je je haar vaak?

“Ja, ik heb eigenlijk van alles gedaan met mijn haar. Dat doe ik al sinds mijn twaalfde. Ik heb het een keer zwart geverfd, maar dat was een hele slechte keuze. Daarna heb ik alle kleuren geprobeerd. Nu draag ik vooral blauw met een andere kleur er doorheen. Op dit moment is dat groen.”

Wil je nog meer tatoeages?

“Tatoeages zeker, want ik wil een sleeve. Qua piercings wordt het juist minder. Ik heb er eentje in het midden van mijn lip en in de brug van mijn neus. Ze storen een beetje. Dan blijf ik ergens aan haken of bijt ik er op. Ik heb daardoor zelfs mijn tand afgebroken.”

Tekst: Elles Mulder
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *