Bijna 300 bezoekers bij eerste kickbokstoernooi voor studenten

‘Een bokstoernooi tussen studenten’, dat idee ontstond vorige zomer tijdens een barbecue van een aantal leden van Vestuvalo, de studentenvereniging van de calo. Woensdagavond was het zo ver. Sportzalen 4 en 5 waren omgetoverd tot een kolkende arena met maar liefst tien gevechten en 275 bezoekers.

De deelnemers, allen leden van Vestuvalo werkten afgelopen tien weken bij kickboksschool Tabonon aan techniek, kracht en uithoudingsvermogen, én hadden ieder een eigen coach ter voorbereiding op het gevecht. Organisator en oud- calostudent Robin Vorgers had zich geen betere avond kunnen voorstellen: “de sfeer onder de deelnemers en het publiek was geweldig! Iedereen had zo veel respect voor elkaar.”

Veiligheid voor alles

Samen met afstudeerder Pieter Kluvers en oud- student Nicholas Mitchell bedacht hij vorig jaar het plan om binnen de vereniging een vechtsportgala te organiseren. Het organiseren van een vechtsportevenement moet daarnaast aan strenge veiligheidseisen voldoen om door te mogen gaan. Robin: “We hebben ingezet op maximale bescherming; dus de deelnemers droegen scheen- en hoofdbeschermers, een bitje en extra grote handschoenen voor meer demping. Vanuit Tabonon hadden we een gecertificeerde scheidsrechter en voor het ergste geval waren er hulpverleners van het Rode Kruis aanwezig.”  

Knock-out

Hoewel de gevechten vooral voor de eer en het plezier waren ging het er in sommige duels toch ruw aan toe. Gedurende de avond waren er twee gevechten waarbij sprake was van een technische knock-out en kregen een paar sporters een bloedneus. De dag erna moest een deelnemer voor controle naar de Eerste Hulp omdat er sprake zou zijn van een lichte hersenschudding. Maar spierpijn en blauwe plekken zijn een onderdeel van de sport. “Dát vond ik vanuit de organisatie ook het spannendst”, vertelt Robin. “Je laat toch onervaren vechters de ring in gaan en ook al wil je volledige veiligheid bieden, je weet van tevoren niet hoe dat uitpakt.” Na ieder gevecht omhelsden alle sporters elkaar en was er voor beide partijen een daverend applaus vanuit het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *