Studenten helpen vluchtelingen

Van de collegebank of online les hup in de bus naar de Polen. Deze Windesheimstudenten twijfelden geen moment en zetten zich actief in voor alle mensen die zijn gevlucht voor de oorlog tegen Rusland.

Student Niek bakt friet

In het Poolse Korczowa, op steenworpafstand van de Oekraïense grens ontving bedrijfskundestudent Niek Brouwer gevluchte Oekraïners met friet, erwtensoep en biefstuk van de keurslager. Niek heeft een groot rijbewijs en reed begin maart samen met zijn vader en dorpsgenoten met een frietkar, camper en koelvrachtwagen vol etenswaren naar de plek.

De actie bedacht Niek samen met zijn vader. In zijn woonplaats Genemuiden organiseerde hij een sponsoractie waar burgers en bedrijven geld en voedsel konden doneren.

Nu staat er een grote noodkeuken en tent waar vrijwilligers aan de lopende band warme maaltijden uit te delen. Niek is zelf inmiddels weer terug in Nederland.

Social work in actie

Studenten en docenten van Social Work organiseren deze week een inzamelingsactie op de campus. Iedereen kan spullen doneren zoals baby-artikelen, medische middelen en verzorgingsproducten, maar ook dekens en slaapzakken kunnen worden gedoneerd. Een donatie in de vorm van een financiële bijdrage kan ook.

Social workstudente Isa vertrekt vandaag met een grote touringcar naar de Pools-Oekraïense grens om levensmiddelen uit te delen aan vluchtelingen. Op de terugweg is er in de bus plek voor ongeveer vijfenvijftig vluchtelingen die veiligheid en bescherming willen zoeken in Nederland.

Wil je meer weten over deze acties, hoe je kunt helpen of ben je zelf een actie begonnen die je met ons wilt delen? Mail dan naar win@windesheim.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *