Buitenkant: ‘We zongen lekker karaokeliedjes’

Jordi van Emmerik (20) is derdejaars Teachers college en lerarenopleiding aardrijkskunde op Windesheim.

Jij houdt veel van kleur?!

“Je kunt aan mijn kleding meestal wel zien hoe ik me voel. Vandaag heb ik een vrolijke dag, dus draag ik deze felgekleurde trui en een vrolijke broek. Het hoeft niet altijd kleurig te zijn; ik vind het gewoon leuk om iets opvallends uit te proberen. Ik koop vaak bij online winkels maar ook tweedehands, bijvoorbeeld vintage jaren 80-kleren.”

Wat was je meest extreme outfit?

“Laatst droeg ik op een ‘Mamma Mia’-themafeest een wit kostuum met een glanzend blauw disco bloesje. Mijn vriendinnen droegen ook zo’n seventies outfit. Dus we hebben met z’n allen lekker karaoke-liedjes gezongen en nummers van Abba.”

Droeg je altijd al bijzondere kleren?

“Nee, vroeger helemaal niet, ik wilde als tiener liever niet opvallen. Ik ben daar pas mee begonnen nadat ik een paar jaar geleden uit de kast kwam. Toen ging er een nieuwe wereld voor me open en werd ik extraverter. Het is leuk om je met kleding te kunnen uiten. Ik had bijvoorbeeld nooit gedacht dat ik zulke laarzen zou kopen, haha.”

Wat zou je nooit aantrekken?

“Een afgedragen joggingbroek. Ik zie er graag verzorgd uit en ik hou sowieso niet van zulke kleding, behalve als ik in de sportschool ben natuurlijk. Witte kleren zijn eigenlijk ook niets voor mij: ik ben er gek op, maar voor je het weet zie je er een hoop drank- of etensvlekken op.”

Tekst: Ernest Mettes
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *