Almeerse locatie ’t Circus wordt drie maal zo groot

De nieuwe verdiepingen van Windesheims locatie ’t Circus in Almere kunnen begin februari in gebruik genomen worden. Daarmee wordt de locatie bijna drie maal zo groot als nu.

De opleidingsgroep ICT van Windesheim in Almere zit al sinds najaar 2020 in gebouw ’t Circus. De opleidingsgroepen Technology en Law & Finance vestigen zich daar in februari ook.
In het gebouw, midden in de winkelpromenade van Almere, kwam onlangs drieduizend vierkante meter extra vrij voor Windesheim, toen de Aeres Hogeschool uit ‘t Circus vertrok.

Windesheim huurt in ’t Circus voortaan in totaal ongeveer 4500 vierkante meter oppervlakte, waarmee de vestiging zo’n beetje verdriedubbeld wordt. De locatie is straks het thuishonk van zo’n 1500 studenten en 120 medewerkers in totaal.

De opleidingsgroep Law & Finance komt op de tweede verdieping van ‘t Circus

Sinds november 2021 wordt er druk verbouwd in de nieuwe verdiepingen, om de lokalen en kantoren aan te passen voor Windesheims opleidingen, vertelt teamleider facilitaire zaken Rob de Rover. Op de tweede etage wordt de groep Law & Finance gehuisvest. En op de eerste verdieping komt de groep Technology, in het verlengde van de al bestaande Windesheimverdieping waar de groep ICT zit.

De opleidingsgroep Technology wordt gehuisvest op de eerste etage

De Rover maakte de afgelopen maanden foto’s van de verbouwingen, onder meer van de doorbraak van de muur tussen de uitbreidingslocatie en de bestaande Windesheimverdieping. Er werd een groot gat in de scheidingsmuur gezaagd, dat tijdelijk werd dichtgezet met een stofschot. Later kwam daar een glazen pui voor in de plaats.

Op de eerste verdieping kun je straks doorlopen naar de opleidingen van ICT

De hoofdingang van de Windesheimvestiging zit momenteel nog aan de Schutterstraat nummer 34. Maar die ingang gaat dicht zodra de nieuwe verdiepingen open gaan. De hoofdingang komt dan aan de Stadhuisstraat 18, de voormalige hoofdingang van Aeres.

De locatie is straks 16 lokalen en 6 kantoren rijker geworden. Zowel op de eerste als op de tweede etage komt een nieuw studielandschap. Technology krijgt daarnaast de beschikking over een werkplaats met twee aparte ruimtes voor apparatuur. Op de tweede verdieping zit een daktuin.

De verhuizing vindt plaats in de eerste week van februari. Er verhuizen afdelingen vanuit de locatie Baken Stad College maar ook vanuit De Nieuwe Bibliotheek en De Landdrost naar ’t Circus.
Daarmee komt er een einde aan het huren van onderwijsruimten in het Baken Stad College, Windesheim zal daar alleen de gymzalen nog gebruiken voor tentamens.
De Nieuwe Bibliotheek blijft wel in gebruik voor Windesheim als leslocatie met studielandschap, maar dient straks niet meer als thuishonk van opleidingen.

Direct na de verhuizing, vanaf week 6, zullen de eerste lessen in de nieuwe onderwijsruimten van ’t Circus verzorgd worden. Later volgt een officiële opening van de vernieuwde locatie, de datum is nog niet bekend.

Foto’s: Rob de Rover

Bekijk meer foto’s van de verbouwing op Facebookpagina WIN-Windesheim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *