Docenten mogen zich uitspreken over de Strategische Koers

De Medezeggenschapsraad gaat Windesheimdocenten binnenkort vragen wat zij vinden van ambitie 1 van de Strategische Koers. Die luidt: Elke student heeft een eigen leerroute die persoonlijk, uitdagend en flexibel is.

Een groep Windesheimdocenten zal worden gevraagd mee te doen aan een peiling van de Centrale Medezeggenschapsraad, waarin zij hun visie kunnen geven op de keuzes die het College maakt in het kader ambitie 1 van de Strategische Koers. De afgelopen maanden waren er binnen de hogeschool kritische geluiden te horen over de door het College ingeslagen koers. De Raad wil die kritiek in kaart brengen en daarmee aan de slag gaan.

Draagvlak

De vragenlijst is een aangepaste versie van een eerdere, uitgebreidere lijst die de Raad al vóór de zomervakantie had voorbereid. Het College van Bestuur werd toen uitgenodigd om zich hierbij aan te sluiten en deze enquête gezamenlijk uit te voeren. Maar de afgelopen weken is duidelijk geworden dat het College hiervan afziet.

CMR-voorzitter Claudia Tempels spreekt liever van een peiling: ‘We willen weten welk draagvlak er is voor de keuzes die het College maakt én of wij als CMR het geluid van onze collega’s verwoorden. Hoe kijken docenten hier tegen aan? Gaan die keuzes de kwaliteit van het onderwijs verbeteren?’

Alleen docenten

De peiling zal alleen uitgezet worden bij een groep docenten; medewerkers en studenten moeten zich hierover natuurlijk ook kunnen uitspreken maar de CMR is nog aan het nadenken over hoe die peilingen er uit gaat zien. En wanneer kunnen de docenten hun mening kenbaar maken? Tempels: ‘Ik hoop echt voor de herfstvakantie, maar laten we zeggen: in elk geval in oktober.’ (MH)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *