Parkeerplaatsen campus overvol

Door een tijdelijk tekort aan parkeerplaatsen op de Zwolse campus ontstonden gisteren en vandaag files vanaf de IJsselallee tot Windesheim.

De parkings van Windesheim waren gisteren om 9.45 uur helemaal vol, vandaag al om 9.30 uur. Automobilisten moesten rechtsomkeert maken en uitwijken naar de extra ingehuurde parkeerplaatsen bij De Bierton.

Verkeersregelaars hielden auto’s tegen bij de hoofdingang.

De eerste weken zijn altijd de drukste van het studiejaar, omdat alle eerstejaars dan naar de campus komen. Windesheim huurt speciaal voor deze weken verkeersregelaars in, om de grote stromen van, elkaar kruisende, voetgangers, fietsers en auto’s in goede banen te leiden.

Omkeren bij Greijdanus

Dit jaar leidt een tekort aan parkeerplaatsen tot extra problemen in de ochtendspits. De automobilisten kunnen het campusterrein niet op en moeten omkeren bij Greijdanus. Vervolgens moeten ze dezelfde weg terugrijden langs de hoofdingang om de wijk uit te komen, vertelt hoofd bedrijfshulpverlening Willem Hendrik ten Berge.

Gisteren en vanochtend ontstonden daardoor files op de IJsselallee bij de afrit naar Windesheim, waar zelfs het verkeer op de A28 last van had.

Hoewel Windesheim de uitwijkmogelijkheid naar De Bierton (een voormalig uitgaanscentrum aan de Schellerbergweg) volop heeft gecommuniceerd, waren veel automobilisten daar niet van op de hoogte. Sommigen bleven rondjes rijden om te proberen alsnog in een van de drie parkings binnen te komen.

Flyers uitdelen

Vandaag hebben verkeersregelaars daarom flyers uitgedeeld aan de automobilisten in de file op de Burg. van Walsumlaan, om te wijzen op de route naar de gratis parkeerplaatsen bij De Bierton.

Vanaf de Bierton is het tien minuten lopen naar de campus

Het tekort aan parkeerplaatsen op de campus speelt alleen dit studiejaar. Een gedeelte van P1 is namelijk in gebruik als bouwdepot en er wordt een rondweg aangelegd om de campus. Eind september komen de parkeerplaatsen achter gebouw D weer beschikbaar.

Ten Berge: “We hebben het idee dat er dit jaar meer studenten met de auto naar de campus komen in plaats van het openbaar vervoer, vanwege corona. Waarschijnlijk kunnen studenten ook makkelijker de auto van hun ouders lenen als die nog thuiswerken door corona.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *