Renovatie C-gebouw loopt uit tot voorjaar

De renovatie van het oude gebouw B is bijna klaar, nu zijn de gevels van gebouw C aan de beurt voor een facelift. De oplevering van C loopt naar verwachting enkele maanden uit.

De oude gebouwen krijgen compleet nieuwe gevels en daken met een betere isolatie en er wordt een klimaatinstallatie aangelegd. De renovatie van het B-gebouw is momenteel zo goed als klaar, de kantoren en onderwijsruimten worden vanaf deze week weer in gebruik genomen.

De gebruikers van gebouw C betrekken vanaf deze week hun tijdelijke huisvesting in het oude D-gebouw, de bouwvakkers werken intussen verder in het C-gebouw. De opknapbeurt van C had volgens de planning in december klaar moeten zijn. Maar dat gaat niet lukken, laat Fabio Ottenbros van de afdeling huisvesting weten.

Doordat afgelopen voorjaar het weer vaak slecht was konden de bouwvakkers minder vaak werken aan de buitenzijden van B en C. Uiteindelijk is de geplande datum voor de oplevering van C voorlopig verschoven naar de voorjaarsvakantie van 2022.

De bouwplaats naast gebouw C

B-gebouw

Het gerenoveerde B-gebouw wordt momenteel opgeleverd en in gebruik genomen, maar is nog niet helemaal klaar. Het afwerken van alle binnenruimten in week 34 gaat niet lukken maar zal uitlopen naar volgende week. De docenten en medewerkers kunnen de kantoren en onderwijsruimten wel al gebruiken, maar er zijn hier er daar nog bouwvakkers aan het werk.

Een kantoor in het gerenoveerde B-gebouw.

Buitenzijde

De buitenzijde van gebouw B is nog niet gereed. “Hier lopen we nog een aantal weken uit met niet fundamentele zaken maar de lessen kunnen wel gegeven worden en werkkamers/studielandschappen zijn gereed”, aldus Ottenbros. Daarnaast duurt het nog 3 tot 4 maanden om de installaties goed in te regelen en om de laatste opleverpunten af te werken.

De nieuwe entreehal aan de achterzijde van de centrale kantine
De ‘groene gevels’ bij het mediacentrum en de pabo worden dit najaar afgemaakt, omdat de beplanting dan pas aangelegd kan worden.

Lees ook het eerdere artikel over de gehele verbouwingsoperatie: Nieuw gezicht voor oude hoofdgebouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *