Vernieuwing parkeerplaatsen voor rondweg

Windesheim is bezig met het opnieuw inrichten van de parkeerplaatsen achter de gebouwen D tot en met G, vanwege de aanleg van een rondweg rond de campus.

De nieuwe rondweg wordt achter de parkeerplaatsen aangelegd langs de sloot. De oude parkings achter gebouwen D tot en met G zijn daarom geheel verwijderd. De volgende foto’s tonen de situatie van half juli.

De nieuwe inrit voor de rondweg gezien vanaf de Burgemeester van Walsumlaan
De parkeerplaatsen achter G tot en met D werden in juli verwijderd
De nieuwe rondweg komt aan de zijde van de sloot

Geplaveid

Momenteel worden deze parkeerplaatsen opnieuw ingericht, met enkele tientallen minder plekken vanwege de rondweg. Op de volgende foto’s, van half augustus, is te zien dat de parkeerplaatsen alweer geplaveid worden. Eind september moet het weggedeelte tussen G en D klaar zijn. De parkeerplaatsen achter E, F en G kunnen waarschijnlijk begin september in gebruik genomen worden, het parkeerterrein achter D een paar weken later.

De aanleg van de nieuwe rondweg duurt een jaar en is al vóór de zomervakantie gestart. Eerst is er een nieuwe inrit naar de campus gecreëerd vanaf de Burgemeester van Walsumlaan, met een bruggetje over de sloot (zie illustratie).

De eindsituatie na de sloop van H met de nieuwe brug, inrit en parkje. Tekening: Copijn Landschapsarchitecten

Gebouw H afgebroken

Afgelopen juli is het oude gebouw H afgebroken, om plaats te maken voor de rondweg en de toekomstige slagboominstallaties en opstelplaatsen.

De huidige ingang naar de parkeerplaatsen bij gebouw T blijft tot het einde van dit studiejaar in gebruik. In de zomer van 2022 wordt die ingang verwijderd en de nieuwe ingang bij G geopend. In die vakantie wordt ook de uitgang van de rondweg bij gebouw S aangepast. In september 2022 wordt de nieuwe rondweg geopend.

Lees ook het eerdere nieuwsartikel: Eerste deel van nieuwe rondweg wordt deze zomer aangelegd

Er zijn 1 reacties op «Vernieuwing parkeerplaatsen voor rondweg»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *