Windesheim dertig jaar geleden

Hoe zag Windesheim er rond 1990 uit, vóór en tijdens de aanleg van gebouw H?

Bij het zoeken naar archieffoto’s van gebouw H, dat deze zomer wordt gesloopt, vonden we ook een paar foto’s van vóór de aanleg. De hoofdgebouwen en de wandelroute naar de campus zagen er toen totaal anders uit.

De volgende foto toont het voorplein eind jaren 80. De hoofdgebouwen waren toen B en C (vijftien jaar later zou hier het huidige entreegebouw voor gezet worden). Voor de hoofdingang lag een rond plein met betonnen zitjes.


De volgende foto is ook van het voorplein eind jaren 80, maar nu vanuit een andere hoek. Er tegenover zien we de toen nog lege vlakte, waar een paar jaar later E tot en met H gebouwd zouden worden. En op de achtergrond een nog niet omwalde IJsselallee en het toenmalige uitzicht op de skyline van Zwolle.

Op de volgende foto is te zien hoe wandelaars en fietsers eind jaren 80 naar gebouwen C (links) en D gingen, via een door de velden slingerend Bep Wiersmapad. Bij de aanleg van E tot en met H werd dat pad verlegd.


De volgende foto’s zijn van de aanleg van gebouw H begin jaren 90. De laatste foto is genomen vanaf het dak van gebouw G. Op de achtergrond zie je de toenmalige afslag van de IJsselallee en het nog vrije uitzicht richting centrum en station vóór de komst van de wijk Hanzeland.

Lees meer over de sloop van gebouw H in Eyecatcher van campus wordt gesloopt
en meer over de aanleg van de rondweg in Eerste deel van nieuwe rondweg wordt deze zomer aangelegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *