Buitenkant: ‘Ik draag het liefst vintage’

WIN speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze keer: Elianne Verhoeven (20), vierdejaars verpleegkunde.

Je outfit is sprookjesachtig!

“Dat hoor ik vaker! Sprookjes zijn een groot onderdeel van mijn leven. Ik ben Disney-fan. En fan van de Efteling: ik heb daar een abonnement, maak maandelijks een ritje in de Droomvlucht en de Vliegende Hollander. Even in een andere wereld, even niet aan je schoolwerk denken.”

Hoe zou je je stijl omschrijven?

“Mijn vader zegt: alles met kantjes vindt Elianne leuk. Schortjes, franjes, riempjes. En dan het liefst jaren ’40 vintage. Op de havo had ik even een alternatieve periode: toen droeg ik veel band-shirts en spijkerjacks. Ik wilde graag stoerder zijn, voor de omgeving. Maar uiteindelijk kreeg ik meer zelfvertrouwen en ging ik weer helemaal terug naar de jurken. Inmiddels heb ik een verzameling van meer dan dertig rokken.”

Besteed je veel tijd aan kleding?

“Meestal leg ik de avond van tevoren alles klaar. Maar in mijn hoofd ben ik er dan al een week mee bezig. Mijn werkkleding is juist heel simpel: ik werk in de psychiatrie, een jurk is daar niet ideaal en dus draag ik een spijkerbroek. Niet in mijn vrije tijd! Heb ik laatst één keer gedaan, was iedereen direct verbaasd.”

Waar shop je deze items?

“Ik houd verschillende ‘vintage’ Instagrampagina’s in de gaten en shop op Etsy. Daar maken de mensen het zelf of verkopen ze hun kleding tweedehands. Dit rode vestje heb ik ook zelfgemaakt. Het is pas mijn derde item en lekker origineel. Ik kijk YouTube-video’s, koop een pakketje waar alle vormen al zijn uitgeknipt en naai alles in elkaar.”

Tekst: Michelle van der Molen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *