Naar de campus? Zo vraag je een zelftest aan

De vrijwillige zelftesten die door de overheid worden aangeboden voor het hoger onderwijs zijn sinds 5 mei beschikbaar. Studenten en medewerkers van Windesheim kunnen de test gratis bestellen.

Sinds 26 april mogen studenten maximaal één dag per week naar de hogeschool. Sommige opleidingen roosterden direct weer lessen in, andere opleidingen beginnen daar na de meivakantie mee. Tegelijkertijd met die versoepeling kondigde de overheid ook de invoering van zelftesten voor het hoger onderwijs aan.

Vrijwillig

Die zijn sinds gisteren gratis te bestellen via www.zelftestonderwijs.nl. De test wordt vervolgens, eveneens kosteloos, thuisgestuurd. Dit kan overigens wel even duren: er wordt gestreefd naar ‘een doorlooptijd van 5 werkdagen’.

“Het afnemen van een zelftest is niet voorwaardelijk voor de individuele student of docent voor toegang tot het onderwijs. Je hoeft geen bewijs van een negatief testresultaat te laten zien om toegang te krijgen tot je onderwijsinstelling”, zo wordt benadrukt op de website.

Meer informatie over zelftest vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *