Stemming: Hoe denk jij over online feestjes?

Feesten ‘in real life ’zit er wegens Corona voorlopig niet in. Zijn online studentenfeestjes een uitkomst?

“Mijn studentenvereniging, Vestuvalo, organiseert vaak online activiteiten. Laatst hadden we het online Winterfeest van de calo: een groot spektakel met een cameraploeg en goede DJ’s. Maar het echte uitgaan valt niet te vervangen! Dan maak je even een praatje met iemand die je tegenkomt, op een online feestje doe je dat niet.”

Demi Binnekamp (20), derdejaars sportkunde

“Ik hielp mee met organiseren van het online Winterfeest van de calo, ik nam de Instagram over. Ik was nog nooit naar een online feest geweest, dit is wel heel anders dan in het echt. Je leert er niet echt mensen door kennen, omdat je in je eigen woonkamer zit. Een feestje in de stad kan het niet vervangen!”

Iris Laning (19), derdejaars PMT

“Het winterkamp van de sportopleidingen kon door Corona niet doorgaan. Zo kwamen we op het idee van het online Winterfeest. Tijdens de avond was ik zelf zo druk met helpen achter de schermen, dat ik niet kon meekijken hoe het er op de livestream uitzag. Maar het was een heel leuk feest!”

Esmee Westerman (20), vierdejaars sportkunde

“Ik ben op twee online feestjes van mijn voetbalteam geweest. Het is niet zo leuk als een ‘normaal’ feestje, maar in deze tijd moet je creatief zijn. Voor de klas organiseer ik een disco-bingo. Op de kaart staan liedjes in plaats van getallen. Het leek ons leuk, omdat we elkaar toch al zo weinig zien!”

Stef Bruggeman (18), tweedejaars journalistiek

“De online feestjes die ik heb meegemaakt zijn voornamelijk met spelletjes. Bijvoorbeeld een quiz, bingo of ‘wie ben ik’. Laatst heb ik de livestream gekeken van Vrienden van Amstel Live. Dat vond ik een heel geslaagd online feestje! Ik heb toen wel even een polonaise door de woonkamer gedaan!”

Vivian van de Veen (20), tweedejaars journalistiek

Tekst en foto’s: Sophie van der Velden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *