Buitenkant: ‘Mijn moeder liep áltijd strak in het pak’

WIN speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze keer: Ernestina Omuni-Kwenzilike (24), vierdejaars journalistiek.

Ben je altijd zo chique?
“Ik draag ook wel eens spijkerbroeken en een simpel T-shirt, hoor. Maar dan combineer ik dat wél met leuke hakken en een nette tas. Vergelijk ik dit met de kleren die ik op de middelbare school droeg, dan ben ik me meer casual gaan kleden. Ik liep vroeger altijd in een mantelpak. Dat mensen dat nu minder snel dragen, vind ik jammer. Waar zijn die charmes van vroeger gebleven?”

Wat is er zo speciaal aan dit pak?
“Hierin voel ik me het fijnst, ik was er twee jaar naar op zoek! Voor veel winkels heb ik een lastige maat, óf je moet een paar honderd euro neerleggen voor een pak. Heb ik een pitch of beoordeling? Dan draag ik altijd één van mijn pakken. Het geeft me het gevoel dat ik mijn mannetje sta.”

Zijn nette kleren je met de paplepel ingegoten?
“Ja, mijn moeder liep áltijd strak in het pak. Dat leerde ze mij ook: als je weet hoe je jezelf moet kleden, dan kom je al een heel eind. Ze is twee jaar geleden overleden. Als ik de kleren in mijn kast zie – met bij elk paar schoenen een bijpassende riem én tas – denk ik: ze zou trots op mij zijn.”

Draag je altijd make-up? 
“Afhankelijk van wat mijn planning is. Ga ik iets moeilijks tegemoet, dan moet niet alleen mijn kleding maar ook de make-up helemaal perfect zijn. Dat helpt ook emoties te onderdrukken. Voel ik tranen opkomen, dan denk ik: ‘Nee, je outfit is te perfect en je make-up zit te goed. Die tranen bewaar ik wel voor de avond.”

Tekst: Michelle van der Molen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *