Buitenkant: ‘Door die kleuren ga je je beter voelen’

WIN speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze keer: Maarten Schoemaker (24) tweedejaars student journalistiek op Windesheim

Hoe kom je aan zo’n knallende sweater? 

“Online besteld, het is merchandise van Instagrammer Stefan de Vries. De release was via Insta, ik zat met mijn duim boven het bestelknopje te wachten. Zo’n vette kleurencombinatie, die moest ik écht hebben!”

Wat staat er op je mondkapje?

“Het is van de Engelse rapper Scarlxrd, met daarop zijn naam in het Japans. Ik luister veel naar zijn muziek, door zijn kleding te dragen voel ik mij verbonden. Zijn muziek is totaal niet mainstream. Net als mijn karakter: ik ga ook altijd mijn eigen weg.
Ik vind het leuk om zo’n Japanse tekst te dragen, dan voel ik me zekerder en denk: ik weet wat hier staat, maar jullie kunnen het niet lezen.”

Ga je altijd kleurrijk gekleed?

“Er zijn dagen dat ik alleen maar kleur draag,  als alles lekker gaat. Maar ook wanneer ik me minder vrolijk voel en niet wil dat iedereen dat ziet. Door die kleuren ga je je dan vanzelf beter voelen. Vroeger zag ik er onopvallend uit, met een pet en een capuchon. Ik zat niet lekker in mijn vel en wilde vooral met rust gelaten worden.”

Hoe voel je je in coronatijd?

“Tijdens de lockdown ben ik mij juist beter gaan voelen. Op de campus heb ik vaak het gevoel dat ik moet concurreren. Zit je in een collegezaal met honderd andere studenten, krijg je de boodschap dat er maar een paar uniek zijn. Dat demotiveert me. Want hoe ga ik daar ooit uitspringen? Thuis kan ik gewoon mijn eigen ding doen, zonder al die prestatiedruk.”

Tekst: Michelle van der Molen
Foto: Jasper van Overbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *