Docenten over hun studententijd: Rinske Kabout-Drenth

“Mijn docent geologie liep tijdens de gesteentepractica rond met een fotolijst, waarop ik met een lange blonde paardenstaart stond. Hij kruiste aan wie er aanwezig was. Uiteindelijk riep hij mijn naam. Ik reageerde en hij zei: OH, ik had je niet herkend met die atoomexplosie op je hoofd….

Ik studeerde fysische geografie in Utrecht. Mijn “atoomexplosie-periode” zat in het eerste jaar. Ik moest heel erg leren hoe studeren nu eigenlijk moest, wan top de middelbare school had ik niet zo veel hoeven doen. Maar na een half jaar had ik de smaak te pakken. Ik woonde in Utrecht Overvecht in een studentenhuis, dat we de Petteflet hadden gedoopt. Ik was actief binnen de studievereniging in de onderwijsevaluatiecommissie en bij het organiseren van ouderdagen. Buiten de studie organiseerde en begeleidde ik wandelreizen bij het Nivon.

Het hoogtepunt van mijn studie was mijn eindonderzoek, want toen heb ik samen met vijf andere studenten twee maanden op Groenland gezeten. Ik heb daar de sortering van zand onderzocht tussen de ijskap en de fjord. Daar heeft de totale stilte en afwezigheid van wat voor menselijke tekens dan ook enorm veel indruk gemaakt.

Rinske Kabout-Drenth is hogeschooldocent bij de lerarenopleiding Aardrijkskunde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *