Oud-student hoog op landelijke lijst VVD

Thom van Campen (30), oud-student van de opleiding journalistiek van Windesheim, staat op plek 16 van de voorlopige kandidatenlijst van de VVD voor de Tweede Kamer-verkiezingen in maart.

Momenteel heeft de VVD 33 zetels en ook in de peilingen doet het partij het goed: de kans dat hij in de Tweede Kamer komt is dan ook zeer groot.

Van Campen is nu nog fractievoorzitter van de VVD in Zwolle, daarnaast is de oud-journalistiekstudent politiek adviseur van minister Tamara van Ark. Al tijdens zijn studietijd op Windesheim (van 2007 tot 2012) zat hij  in de gemeenteraad, destijds als jongste raadslid van Zwolle.

Een kleine tien jaar geleden antwoordde Van Campen in een interview met WIN op de vraag waar hij zichzelf over vijf à tien jaar zag: “De komende jaren staan in ieder geval in het teken van de Zwolse gemeenteraad. Daarna zien we wel weer. Ik weet wel dat ik hier graag in verder wil. Ik geniet er van en vooral lokale politiek vind ik heel interessant. Maar ik zie de landelijke politiek ook wel zitten. Er zijn zoveel mooie posities binnen de VVD.”

Van Campen was tijdens zijn studie vier jaar lang bestuurslid van Waltertje, de studievereniging van de opleiding journalistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *