Stemming: Hoe ga jij de feestdagen vieren?

Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Hoe verwachten studenten van Windesheim de feestdagen door te brengen in Coronatijd?

Joyce de Bruin (21), derdejaars communicatie:

“Ik zit bij de studentenvereniging Oikos Nomos, we organiseren daar ieder jaar het Kerstgala voor heel studerend Zwolle. Normaal is dat een groot feest. Dat kan nu niet doorgaan. Verder wordt vooral Oud & Nieuw denk ik heel anders. Ik verwacht dat het heel stil gaat zijn en dat het niet meer gaat voelen als de jaarwisseling.”

Willem Vermanen (22), tweedejaars AD officemanagement:

“Ik vier Sinterklaas normaal altijd met mijn schoonfamilie. Dat gaan we dit jaar ook gewoon doen, alleen zonder de oma’s waarschijnlijk. Oud & Nieuw vier ik het ene jaar bij mijn gezin en het andere jaar bij mijn schoonfamilie. Ik vind het jammer dat het dit jaar anders moet, maar gezondheid staat voorop.”

Indra Mobach (19), tweedejaars journalistiek:
“Misschien dat we met Kerst gaan proberen via Teams een soort van samen te eten met de familie, maar ik weet niet of dat gaat werken. Het zou best kunnen dat we het feest dit jaar gewoon in zijn geheel skippen. Dat vind ik jammer, maar er zijn op dit moment ergere dingen in de wereld. Ik kijk gewoon uit naar volgend jaar.”

Felix Smit (21), tweedejaars AD officemanagement:

“Ik vier Kerst eigenlijk altijd alleen met mijn gezin, daar verandert dit jaar niet veel in. Oud & Nieuw vier ik wel vaak met vrienden. We hebben dan een groot feest bij iemand thuis. Dit jaar zal ik de jaarwisseling met een kleiner clubje vrienden vieren, maar we hebben nog geen concrete plannen.”

Carmen Ungerer (21), derdejaars communicatie:

“In Enschede ga ik normaal altijd naar Kerstmiddag. Dan zijn de clubs al ’s middags open en ga ik met vrienden uit. Dit is echt een groot ding in Enschede, maar dit jaar gaat het natuurlijk niet door. Ik heb nog niet echt plannen voor deze feestdagen. Ik denk dat ik gewoon thuis blijf bij mijn ouders, lekker saai.”

Tekst: Sophie van der Velden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *