Buitenkant: ‘Een tijgerprint is niets voor mij’

WIN speurt naar studenten die er opvallend uitzien. Deze keer: Irem Adigüzel (19), tweedejaars Bouwkunde op Windesheim.

Hoe kom je aan die gave broek?

“Gewoon van Bershka. Ik geef niet veel geld uit aan kleren, maar ik vind het  belangrijk om mooie combinaties bij elkaar te zoeken en te layeren. Toen ik deze broek voor het eerst met een rode trui droeg, riep iemand: ‘Je lijkt een beetje op Super Mario!’ Ik had het er niet op uitgezocht, maar het klopt. Alleen Mario’s snor  heb ik niet, haha.”

Vind je het leuk om op te vallen?

“Ik trek gewoon aan wat ik leuk vind. In de klas ben ik helemaal niet zo extravert. Als ik met mijn vrienden onder elkaar ben, durf ik lekker gek te doen, dan raak je geïnspireerd door elkaars enthousiasme. Ik haal ook veel uit muziek en popcultuur. Ik ben fan van de Zuid-Koreaanse K-popgroep BTS.”

Draag je ook kleding van die band?

“Ik had gezien dat een van de zangers deze oorbel droeg, die wilde ik toen zelf ook heel graag hebben. Uiteindelijk vond ik hem in een klein winkeltje. Die veiligheidsspelden op mijn beanie zag ik ook bij BTS. Het gekste wat ik ooit aan had? Voor een feestje: ik droeg een shirt vol met glitters en daar overheen allemaal glimmende sieraden, riemen en kettingen.”

Wat zou je nooit aantrekken?

“Vroeger ging ik wel eens in een joggingbroek naar school, dat zou ik nu niet meer doen. Een strak jurkje met tijgerprint en rode schoenen daaronder, dat is ook niets voor mij. Dat vind ik een beetje makkelijk en goedkoop. Als ik al een dierenprint zou dragen, dan zou ik een bijzondere koeienprint uitzoeken. Ik ben altijd wel met kunst bezig geweest. Wie weet kan ik later mijn baan in de bouwkunde wel combineren met kunst, architectuur of industrieel product ontwerpen.”

Tekst: Ernest Mettes
Foto: Jasper van Overbeek

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *