‘Tijdens online les ben ik sneller afgeleid’ (Studenten over hybride onderwijs 3/3)

Eén dag(deel) onderwijs op de campus, de rest van de week online vanuit thuis. Hoe bevalt studenten dit ‘hybride’ onderwijs en waar lopen ze tegenaan?

‘Vooral vragen stellen’

“Ik mag één keer in de twee of drie weken op de campus zijn. Ik zou het fijner vinden om wel één keer in de week naar school te kunnen, maar het liefst zou ik willen dat het allemaal weer normaal is. Met de huidige maatregelen naar de campus gaan is ook niet heel leuk. Tijdens de online lessen ben ik sneller afgeleid dan in een lokaal. Sommige docenten stellen in de les ineens vragen. Dat kunnen ze maar beter blijven doen, want dan blijf je toch scherp.”

Lienke van der Velden (21), tweedejaars AD office management

‘Verplicht je camera aanzetten’

“Het online onderwijs vind ik erg wennen. Ik ben eerder afgeleid en het is eigenlijk ook gewoon saai. Ik zou het leuk vinden om vaker naar de campus te kunnen. Op school heb ik meer het gevoel dat ik wat doe met mijn dag. De docenten kunnen natuurlijk weinig doen aan de situatie. Maar ik zou ze de tip willen geven om meer te focussen op de interactie met studenten, zodat ze niet afgeleid raken. Verplicht je camera aanzetten zou ook zeker weten helpen.”

Xander van de Poppe (19), tweedejaars social work

‘Studeerplek op de campus’

“Ik vind online les vreselijk! Ik slaap, chill en krijg college allemaal op één plek. En dan moet je ook nog motivatie vinden om te gaan studeren. Laatst ben ik naar De Stadskamer gegaan om te studeren. Dat werkt voor mij goed. Ik denk dat ze op school best wat meer ruimtes zouden kunnen creëren om te studeren. Zeker voor de studenten die op kamers zitten en hun kamer niet meer uit komen sinds corona, of studenten die zich thuis niet kunnen concentreren.”

Sanne Roes (19), doorstroomklas jaar 1-2 journalistiek

Tekst: Sophie van der Velden

Lees ook:

‘Ik heb de eerste twee weken niets gedaan (Studenten over hybride onderwijs 1/3

‘Wij moeten gelijk een mondkapje op’ (Studenten over hybride onderwijs 2/3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *