Oude ‘ballenbak’ werd fonkelnieuw Windesheimpand

Windesheim opent een nieuwe locatie in het centrum van Almere. Op de eerste verdieping van het gebouw ‘Het Circus’ krijgen de ict-opleidingen hun vaste stek.

“We waren al van plan om naar het Circus te verhuizen, op het moment dat Aeres hogeschool hieruit zou vertrekken. Vorig jaar diende zich de mogelijkheid aan om al eerder extra ruimte in Het Circus te huren. Dan moet je als snel groeiende hogeschool natuurlijk meteen het ijzer smeden als het heet is”, vertelt directeur Kees Stolwijk.

De ingang van Windesheims nieuwe onderwijsgebouw ligt midden in de winkelpromenade van de Schutterstraat. Via een roltrap bereik je een fonkelnieuw ingerichte locatie met 1650 vierkante meter oppervlakte.

Zwart staal

“Het gebouw is ingericht met veel doorkijkjes en glazen deuren en wanden omlijst door zwart staal. Dat zorgt voor sfeer en veel licht”, zegt teamleider facilitaire zaken Rob de Rover. De verdieping telt zes reguliere lokalen, twee scrumlokalen, zeven projectruimten en een ict-werkplaats. Voor de docenten zijn er drie kantoorruimen met dertig werkplekken. Centraal ligt een groot studielandschap met een grote ronde plantenbak en sfeervolle zitjes.

In de verdieping was jarenlang een kinderspeelparadijs gevestigd, dat door Almeerders ‘de ballenbak’ werd genoemd. Een paar maanden geleden begon de verbouwing vanuit een compleet lege ruimte. “Vooral de laatste weken is er keihard gewerkt en zag je die betonnen bak veranderen in iets prachtigs”, zegt manager bedrijfsvoering Brenda van Stappen.

Meer verhuizingen

HBO-ICT en AD Software Development nemen het gebouw na de herfstvakantie in gebruik. Over een paar jaar verhuizen er nog meer Almeerse studies naar de nieuwe locatie. Want in 2022 vertrekt Aeres hogeschool uit Het Circus en kan Windesheim ook de aangrenzende 3200 vierkante meter huren op de eerste en tweede verdieping.

Het Circus is de derde nevenlocatie van Windesheim in Almere. Toen de Landdrost te klein werd, is extra ruimte gehuurd in de Bibliotheek en daarna in het Baken Stad college. Die laatste locatie is vanaf 2022 niet meer nodig als er meer ruimte vrijkomt in Het Circus. Stolwijk: Deze locatie in het centrum van Almere is voor ons ideaal, op een paar minuten lopen van de andere vestigingen.”

Voetnoot

Na 2025 wil Windesheim De Landdrost verruilen voor een groter onderwijspand. Windesheim heeft voorkeur voor nieuwbouw in gebouw De Voetnoot aan het Stadhuisplein. De gemeente bestudeert momenteel of dat mogelijk is.

De laatste werkzaamheden aan Het Circus vinden in de vakantie plaats, zodat het onderwijs in periode 2 kan starten. De feestelijke opening van de locatie zou in november plaatsvinden, maar die is vanwege de corona-maatregelen voorlopig uitgesteld.

Bekijk foto’s van de hele verbouwing op Facebookpagina WIN-Windesheim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *