Medewerkers moeten toch weer vaker thuiswerken

Hogeschool Windesheim laat medewerkers en docenten toch weer vaker thuiswerken, nu premier Rutte namens het kabinet nieuwe maatregelen bekend maakte om de tweede golf van het coronavirus in te dammen.

Vanaf woensdag 30 september 2020 geldt dat docenten en medewerkers alleen naar de campus in Zwolle of Almere komen wanneer hun aanwezigheid op die dag vereist is om de geplande fysieke onderwijsactiviteiten te geven of mogelijk te maken. Wie niet om die reden naar de campus hoeft te komen, moet dus thuiswerken. Vanaf 1 september mochten alle medewerkers juist weer één of twee dagen gespreid naar de campus komen, maar die versoepeling wordt nu dus tijdelijk weer teruggedraaid.

De aankondiging ligt in lijn met de strengere maatregelen die maandagavond werden aangekondigd door het kabinet. Het aangescherpte thuiswerkbeleid geldt (vooralsnog) voor de komende drie weken.

Onderlinge ontmoeting

Het college van bestuur zegt in een reactie op Sharenet: “We begrijpen dat we hiermee opnieuw veel van jullie allemaal vragen. Want juist de onderlinge ontmoeting, hoe beperkt tot nu toe ook, hebben velen van ons nodig om met plezier het werk te doen.”

“Dat we desondanks besluiten tot deze aanscherping is omdat we willen bijdragen aan het indammen van het virus om strengere maatregelen te voorkomen. Immers, de continuïteit van ons onderwijs en daarmee het zoveel als mogelijk voorkomen van studievertraging van onze studenten blijft ons belangrijkste uitgangspunt.”

Onderwijsactiviteiten ongewijzigd

Wat betreft de onderwijsactiviteiten verandert er niets. Dat kan op deze manier waarop het momenteel is ingericht, dus volgens de regels en aanwijzingen van de ‘anderhalve meter campus’. Studenten en docenten kunnen gewoon de ingeroosterde lessen op de campus in Zwolle en Almere blijven volgen en geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *