Burgemeester bezoekt Paard

Hoog bezoek in studentencafé Het Vliegende Paard. Afgelopen donderdagavond kwam de Zwolse burgemeester Peter Snijders daar een biertje drinken.

Snijders arriveerde om half tien. In de oude poolruimte van het Paard maakte hij kennis met SOOZ-voorzitter Emma van de Poll en de leden van het damesdispuut Ad Multam Noctam.

Sinterklaas

Van de Poll: “Voor het dispuut was het alsof sinterklaas binnen zou komen lopen, omdat ze ervan op de hoogte waren dat hij zou komen.” Snijders sprak met hen en met de medewerkers van het Paard over de gevolgen van de coronamaatregelen.

Elroy Modderman, mede-eigenaar van Het Paard: “Er zijn hier op donderdag altijd meerdere verenigingen, disputen en politieke jongerenorganisaties aanwezig. Hij heeft dus goed kunnen zien hoe studenten zich in coronatijd nog steeds op gepaste manier kunnen ontmoeten.”

Eenzaamheid

“Wij hebben de burgemeester kunnen vertellen hoe moeilijk de situatie nu is met corona en welke vraagstukken om de hoek komen kijken zoals eenzaamheid onder studenten en hoe lastig het is om elkaar te ontmoeten.”

Daarna sprak de burgemeester met verschillende studenten in het café. Blijft het bij dit ene bezoek? Integendeel. Modderman: “We hebben afgesproken dat wanneer alle ellende van corona voorbij is, de burgemeester met zijn wethouders de bar overneemt in Het Vliegende Paard en een avond bier komt tappen voor studerend Zwolle.” (MH)

Op de foto van links naar rechts: Elroy Modderman, Willem Bramer (voorzitter van Stichting Grietje), uitbater Dennis Kaatman, burgemeester Peter Snijders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *