Bruisweek 2020 volledig online

De Bruisweken, de introductieweek voor eerstejaars hbo- en mbo-studenten, zal door de Coronamaatregelen online worden uitgevoerd.

Dat meldt de organisatie Buro Ruis. De programmaonderdelen voor de HBO Bruisweek en de MBO Bruisdag zijn dit jaar via een online platform toegankelijk. Deelnemers en mentoren krijgen voorafgaand aan de start van de introductieweek bericht over het programma.

Eind maart werd duidelijk dat de Bruisweken niet zoals de laatste jaren kan worden gevierd, met achtduizend studenten in tentjes op Bruiscamping van Sportpark Marslanden. Buro Ruis ging in de laatste maanden in overleg met de Zwolse onderwijsinstellingen en studentenverenigingen om te zoeken naar nieuwe alternatieven.

“Op dit moment is het niet mogelijk om fysiek met enkele duizenden mensen bij elkaar op één plek te zijn. Dat moeten we ook niet willen. Maar toch vinden wij het als onderwijsinstelling van uitermate groot belang dat jongeren elkaar ontmoeten en binding krijgen met hun klas en de stad waar zij gaan studeren.’’ Aldus Henk Hagoort, voorzitter van het college van bestuur van Windesheim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *