‘Voorbereiden op 1,5 meter hogeschool’

Windesheim denkt na over scenario’s over hoe straks weer fysiek onderwijs gegeven kan worden in een ‘1,5 meter hogeschool’.

Dat schrijft het college van bestuur vandaag (21 april) in een update over de Corona-maatregelen op Windesheim, aansluitend op de vandaag bekend gemaakte landelijke verlenging van maatregelen na 27 april.

Voor het HBO geldt voorlopig geen versoepeling van de maatregelen. Voor Windesheim verandert er dus niets aan het eerder genomen besluit om onderwijs en toetsen op afstand te geven tot 5 juni.

‘Het ziet ernaar uit dat we ook komend schooljaar rekening moeten houden met beperkende maatregelen’, schrijft het college. ‘We denken nu na over scenario’s waarin we als een 1,5 meter hogeschool onderwijs kunnen geven en volgen. Dit proces doorlopen we de komende tijd in samenspraak met opleidingen, de medezeggenschap en andere betrokkenen.’

Voor medewerkers en studenten met jonge kinderen ontstaat er vanaf 11 mei een nieuwe situatie. De basisscholen en kinderdagverblijven kunnen dan weer opstarten, zodat de kinderen niet meer thuis hoeven te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *