Kaartjes tegen eenzaamheid

Journalistiekstudent Marlies Streppel gaat samen met haar studiegenoten de strijd aan tegen eenzaamheid. Ze stuurt zelfgemaakte kaartjes naar ouderen, met daarop bijvoorbeeld een gedicht of tekening.

Derdejaars Marlies besloot in actie te komen toen ze de koning vorige week hoorde spreken over ‘het eenzaamheidsvirus’. “Ouderen zijn de meest kwetsbare doelgroep op het moment, een tripje naar de supermarkt kan voor hen al fataal zijn. Laat staan dat de kleinkinderen nog gezellig op bezoek kunnen komen. Ze missen een hoop contact, terwijl dat juist in deze moeilijke tijd steun zou kunnen bieden.”

Wil jij ook je opa en oma een hart onder de riem steken met een persoonlijke creatie van een van onze creatieve leden?“, zo staat er te lezen op de instagrampagina van haar vereniging Waltertje. “Voor 91 cent zorgen wij dat er een gedichtje, tekening of kruiswoordpuzzel bij hen in de bus ligt!

Voor de actie schakelde Marlies de hulp in van haar studiegenoten van vereniging Waltertje. “Het kostte weinig moeite om hen hier enthousiast voor te krijgen. Mijn vereniging zit boordevol creatieve studenten, die de komende tijd ook maar op hun kamer zitten. En laten we eerlijk zijn… die tijd gaan we echt niet allemaal besteden om onze achterstanden van school in te halen.”

Marlies richt zich met name op verzorgingstehuizen in Zwolle. “Ik belde donderdagochtend met verzorgingstehuis Nieuwe Haven en daar waren ze ontzettend enthousiast. Met een team van (op dit moment) zeven mensen gaan we de komende dagen hard aan het werk om 92 kaartjes voor de bewoners te maken. Die ik volgende week ga ik afleveren. Maar onze leden kunnen ook een kaartje aanvragen voor hun eigen opa’s en oma’s. De eerste opdracht is al binnen.”

Marlies hoopt te bereiken dat de ouderen het gevoel krijgen dat er aan ze wordt gedacht. “Hopelijk toveren de kaartjes een lach op hun gezicht.” (WvE)

De actie heet ‘Waltertje tegen het eenzaamheidsvirus’. Wil jij ook een creatief kaartje aan je opa en/of oma versturen? Of weet jij nog een goede plek in Zwolle om deze te verspreiden? Neem contact op met Waltertje (sv_waltertje) of Marlies (marliesstreppel) via Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *