Alle onderwijsactiviteiten tot en met 5 juni alleen online

Om aan alle onzekerheid en onduidelijkheid een eind te maken, heeft Hogeschool Windesheim vandaag de knoop doorgehakt: tot en met 5 juni worden alle onderwijsactiviteiten uitsluitend online en op afstand aangeboden. Deze beslissing volgt op de strengere maatregelen rondom het coronavirus die het kabinet afgelopen maandag afkondigde.

Tot die tijd zijn er, net als nu, geen onderwijsactiviteiten in de gebouwen in Almere en Zwolle. Dat staat te lezen in een mail die vandaag naar alle medewerkers en studenten van Windesheim is gestuurd. De maatregelen (zoals een verbod op evenementen en grote samenkomsten) gelden tot 1 juni, maar omdat onderwijsperiode 4 tot en met vrijdag 5 juni duurt, is gekozen voor die datum.

Mochten de maatregelen rondom het coronavirus tussentijds toch versoepeld worden, dan wordt bekeken welke vormen van onderwijs en toetsing binnen de dan geldende richtlijnen eventueel weer op de hogeschoollocaties in Zwolle en Almere kunnen plaatsvinden.

Voor toetsen wordt vanaf nu zoveel mogelijk alternatieve vormen van (online) toetsing aangeboden, zo staat er ook te lezen in de mail, die is verstuurd vanuit het College van Bestuur. “Dit doen we omdat het nog niet zeker is wanneer we weer normaal open kunnen. Vanuit je opleiding krijg je binnenkort meer informatie over alternatieve toetsing. Dat geldt ook voor informatie over je stage of afstuderen.”

College van Bestuur-leden Inge Grimm en Henk Hagoort sluiten hun mail aan studenten af met de boodschap: “We beseffen dat het voor jullie een hele ingewikkelde periode in je studie is, met veel onzekerheden. We proberen als docenten en medewerkers zoveel mogelijk continuïteit te bieden, met als doel dat jullie zo weinig mogelijk studievertraging oplopen. We sluiten af met het belangrijkste: pas goed op jezelf en let op elkaar!” (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *