Opleiding Verpleegkunde overhandigt medische artikelen aan crisisdiensten

De opleiding Verpleegkunde heeft vandaag medische artikelen zoals handschoenen, schorten en desinfecterende middelen overhandigd aan de Veiligheidsregio IJsselland.

Dit overkoepelende samenwerkingsverband had dit verzoek neergelegd bij de opleiding. Een koerier kwam de materialen vanmorgen ophalen, met een brandweerauto.

“We geven geen les dus we kunnen het missen, en zij hebben deze spullen harder nodig dan wij hier”, vertelt Isabel Bekman van de Verpleegkundeopleiding. “In ons magazijn hadden we nog een aantal dozen met wegwerphandschoenen en daarnaast enkele flessen desinfecterende middelen en een paar schorten. Het is niet heel veel, een druppel op een gloeiende plaat.”

“Crisisdiensten zijn momenteel op zoek: waar zijn er allemaal nog beschermende materialen en hoe kunnen wij dat bij ons krijgen? Wat ik heb begrepen is dat het wordt uitgedeeld aan instanties en de ambulancedienst.” (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *