Geldzaken: ‘Per maand gaat 200 euro naar mijn paard’

Geld: hoe verdien je het en waar geef jij je euro’s aan uit? Annebel Prinsen, tweedejaars Verpleegkunde op Windesheim, gaat van het terras naar de stal.

Twee cappuccino alsjeblieft!

“Ik werk al zes jaar bij Galerie Harwi in Eeserveen. Ze hebben daar een lunchroom met een mooi terras. Op mijn twaalfde was ik op zoek naar een baantje en via via kon ik daar aan de slag. Dat begon in de afwas, maar inmiddels doe ik eigenlijk alles: de winkel, de keuken, de bediening. Ik werk vaak in het weekend en dat verdient aardig. Ik krijg 12 euro per uur!”

Het terrasseizoen is begonnen. Ook bij jullie?

“Er komen veel vakantiegangers. We liggen pal naast een fietsroute, dus ons terras zit vaak vol met fietsers. Nu het weer wat beter is, begint het drukker te worden. Maar vooral in de zomer is hier veel te beleven, meer dan buiten het seizoen.”

Waar geef jij graag jouw verdiende geld aan uit?

“Ik heb een paard waarmee ik wedstrijden rijd. Mijn opa heeft een eigen stal en de paarden zijn van hem, dus ik heb ‘m niet zelf hoeven kopen. Per maand gaat er zo’n tweehonderd euro naar deze hobby: dekjes of dekens of bijvoorbeeld een nieuwe rijbroek voor mezelf. Als ik over een aantal jaar op een hoger niveau rijd, wil ik misschien wel een nieuw paard. Dat wordt prijzig, een goed paard kost al snel dertigduizend euro.”

Tekst: Helen van Wincoop
Foto: Hannah Hoekerswever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *