‘Als ik het krijg, overleef ik het toch wel’

Het Coronavirus rukt op. Maandag maakte het RIVM acht nieuwe gevallen van het uit China overgewaaide virus bekend. Op de wc’s van Windesheim hangen uitgebreide instructies om je handen zo goed mogelijk te wassen en zo besmetting te voorkomen. Zijn studenten en docenten op Windesheim ook bang voor het Corona-virus?

Ferdi Hofstede, docent bedrijfskunde, vindt het ‘allemaal best wel spannend’. Hij denkt dat het virus grote consequenties kan hebben. “Als veel mensen ziek worden zullen scholen en bedrijven hun deuren sluiten. Je ziet vandaag al dat het grote energiebedrijf Engie medewerkers preventief naar huis heeft gestuurd. Zij zitten hier vijfhonderd meter vandaan, het is dichterbij dan je denkt. Ik sluit ook niet uit dat Windesheim voor onbepaalde tijd zijn deuren sluit.”

Vierdejaars social work Ilse hankamp maakt zich geen zorgen om het virus, maar heeft voor de zekerheid toch maar een pot desinfecteergel in haar handtas ‘want je weet maar nooit’.

“Ik heb in het dagelijks leven wel vaker de neiging om binnen te blijven. Toen mijn oma terugkwam van het Chinees Nieuwjaar moest ze twee weken in quarantaine blijven”, vertelt derdejaars finance & control Dawee Chang.

Ook in de winkels is de epidemie te merken. “Ik liep laatst door de Lidl en alle ingeblikte groentes waren weg”, aldus communicatiestudente Sophie Haaije. Haar klasgenoot Joey ergert zich een beetje aan de discussie. “Iedereen is bang dat ze dat virus krijgen. Terwijl er genoeg studenten aan de drugs zitten. Daar vallen elk jaar minstens net zo veel doden.”

“Dat hele Coronavirus laat me koud. Ik zie het op tv, maar niet in mijn directe omgeving. Als ik het krijg, overleef ik het toch wel”, aldus een nuchtere Jens Vos, tweedejaars student journalistiek.

Tekst: Maarten Kors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *