‘We willen ons inzetten voor de maatschappij’

Social work, de grootste opleiding van Windesheim, heeft sinds kort een studievereniging: #ffsociaal. De drie bestuursleden over wat de vereniging te bieden heeft.

Vandaag werd de oprichting officieel, door een inschrijving bij een notaris. Reden voor champagne.

Waarom heeft social work een studievereniging nodig?
Willem Wisselink: “Behalve je klasgenoten ken je eigenlijk niemand, dat vind ik een gemis. En we vonden het jammer dat er buiten je eigen klas om weinig wordt georganiseerd, zoals een borrel of lezing. Daardoor voel je je niet echt betrokken bij de opleiding. Dus een studievereniging hoort er gewoon bij, helemaal omdat social work zo groot is.”
Sophie Jaspers Faijer: “Daarnaast willen we ook meer verbinding creëren tussen studenten en docenten én het werkveld en de maatschappij.”

Dus naast gezelligheid ook inhoudelijke activiteiten?
Willem: “Een combinatie inderdaad. We gaan borrels en feesten organiseren, daarnaast willen we bijvoorbeeld aanhaken bij maatschappelijke initiatieven zoals NLdoet. Op die dag willen we een eigen project opzetten, bijvoorbeeld tegen eenzaamheid, dat we met de hele vereniging activiteiten organiseren voor de bewoners van een verzorgingshuis. Op die manier willen we ons als toekomstige social workers inzetten voor de maatschappij en laten zien dat we ons steentje willen bijdragen.”

En de borrels?
Willem: “Op 28 november hebben we er eentje in Het Vliegende Paard en op 12 december is daar ook ons kerstgala. Op termijn willen we een maandelijkse borrel organiseren.”
Sophie: “In januari doen we mee aan een spinning marathon voor KiKa. Het zou leuk zijn als er ook een aantal docenten aanhaken.”

Hoeveel leden hebben jullie op dit moment?
Willem: “We hebben nu vijftien leden. We mikken op, maar dat is misschien wat voorzichtig, vijftig leden aan het eind van dit schooljaar. Het zou mooi zijn als we op termijn doorgroeien richting de honderd.”
Sophie: “Er zijn twee studenten die ons helpen bij het vergroten van onze zichtbaarheid binnen social work. Ze houden onze accounts op social media bij en zetten pr-activiteiten op zoals het maken van filmpjes en posters die we gaan ophangen.”
Willem: “Op de stagemarkt mochten we onlangs een praatje houden over onze studievereniging en we spraken net nog een docent die zei: dat kerstgala, dat ga ik meteen in mijn klas bekend maken!”

Meer info over studievereniging #ffsociaal? Kijk op facebook of instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.