Lezing Jolien Dopmeijer over prestatiedruk

Jolien Dopmeijer, onderzoeker, promovenda en verpleegkundedocent op Windesheim, geeft donderdag 14 november een lezing over prestatiedruk onder jongeren en studenten.

Dopmeijer, die het onderwerp de afgelopen jaren stevig op de kaart zette, ook op landelijk niveau, zal ingaan op haar onderzoeksveld en het verband tussen burn-outs onder jongeren en studenten en de huidige prestatiemaatschappij. Haar onderzoek richt zich met name op de relatie tussen psychosociale problemen, studievertraging en uitval. Meest opvallende uitkomst: een kwart van de studenten worstelt met burnout-klachten en een op de zeven studenten met angst en depressieve klachten.

Locatie is ruimte G220 op de campus in Zwolle. De lezing, die start om 19.45 uur en vrij toegankelijk is, is onderdeel van een thema-avond over prestatiedruk, georganiseerd door studenten van de Honours Programmes van Windesheim. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Meer info vind je op de eventpagina op facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *