Windesheim trekt flink meer studenten


Windesheim is in trek bij nieuwe studenten. Bert Boll, teamleider studentenadministratie, verwacht dat vijf procent meer eerstejaars zich zullen inschrijven dan een jaar eerder.

“We doen het heel goed”, vertelt Boll. “Helemaal als je ziet dat het aantal nieuwe studenten landelijk fors daalt.” Hij verwacht dat op 1 oktober (het definitieve meetmoment) ongeveer 8800 nieuwe eerstejaars zich hebben ingeschreven voor een studie op Windesheim.

Groei bacheloropleidingen
De groei zit voornamelijk in de bacheloropleidingen in Zwolle, aldus Boll. Een verklaring waarom juist die in de lift zitten, vindt hij moeilijk om te geven. “Ik denk dat het te maken heeft met de kwaliteit van Windesheim en misschien krijgen ook steeds meer mensen door dat Zwolle eigenlijk best centraal ligt. Daarnaast zitten we nog niet in een krimpregio en zijn er in Noordoost-Nederland meer jongeren van rond de 17 jaar dan elders in het land.”

Met name binnen het domein BMR zijn meerdere opleidingen in trek, zoals bedrijfskunde, hbo-rechten en commerciële economie. De opleiding social work lijkt zich te herstellen, nadat het vorig jaar fors minder eerstejaars kon verwelkomen.

Wat nog meer opvalt in de voorlopige aanmeldingscijfers: de associate degrees doen het nog steeds goed en staan gezamenlijk op ruim veertig procent meer aanmeldingen.

Almere boven de 4000
De vestiging van Windesheim in Flevoland zal naar verwachting eveneens een groei laten zien wat betreft het aantal inschrijvingen van eerstejaars, ongeveer plus drie procent. Ook de totale populatie in Almere zal toenemen. Boll verwacht zelfs een groei van 12 procent, naar plusminus 4250 studenten op 1 oktober 2019. Dat was een jaar eerder 3791.

Het totale aantal studenten van Windesheim Zwolle zal waarschijnlijk ook iets groeien. Boll: “Maar het blijft koffiedik kijken. Er komen nog elke dag nieuwe aanmeldingen bij en er zijn elke dag diploma-uitreikingen.” (WvE)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *