Test: De beste budgetbieren

Het WIN-testpanel koos vier goedkope bieren, in prijs variërend van 28 tot 32 cent per flesje en verkrijgbaar in de supermarkt.

Dors
Een biertje met twee gezichten. Ergens in de verte proeven we een tikkie fris en fruitig – en komt daar zowaar een zoetig vleugje karamel voorbij? Maar tegelijkertijd is de smaak slap, karakterloos en waterig. Oordeel: ‘Smaakt als een slechte one-night-stand op een lek waterbed.’ Dat ‘waterig’ kun je overigens ook als een voordeel zien want van dit gerstenat van Jumbo word je niet snel dronken. Of je moet het hele krat achterover kunnen slaan.

Cijfer: 5,5Schultenbräu
Klassiekertje van de Aldi. Mag dan bekend staan als een zwerverbiertje, dit merk komt wél als beste uit de test. Oordeel: geen ‘lekker’ biertje, ruikt misschien wat zuur, maar de smaak is beschaafd, hoppig en tegelijkertijd zacht. Ook over de kwaliteit van de schuimlaag is ons testpanel enthousiast. “Ik krijg er een flinke snor van!”

Cijfer: 6Kordaat
Het had weinig gescheeld of Lidl moest dit biertje uit de schappen verwijderen. De naam lijkt namelijk verdacht veel op Kornuit, afkomstig uit de ketels van Grolsch. En ook ons testpanel zou dit bier het liefst zien verdwijnen. Oordeel: ‘muf’, ‘blikkig’, ‘ronduit smerig’ en ‘hier krijg ik last van mijn maag van’. Er mag dan een hippe dude met een baard op het etiket staan, het panel greep snel naar het laatste biertje van deze test.

Cijfer: 4,5


Lager
Eén blik op het flesje en je weet: goedkoper dan dit bestaat niet. En dit ‘basic’ biertje van Albert Heijn voldoet volledig aan de gewekte verwachtingen. Het slaat direct dood en er zit amper koolzuur in. En de smaak? Daar zijn de makers niet aan toegekomen.

Cijfer: 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *