Film: Singel 39

Journalistiekstudente en filmfreak Michelle van der Molen steekt haar mening niet onder (bioscoop)stoel of bank. Deze week bekeek ze:

Singel 39

Een feelgoodfilm met in de hoofdrol Lies Visschedijk (bekend van Soof) die in haar leven maar één doel heeft: de beste hartchirurg worden. Totdat Waldemar Torenstra om het hoekje komt kijken.

Typische Nederlandse film?
Het is maar wat je verstaat onder een typisch Nederlandse film: veel naakt, slechte humor en áltijd een goed einde? Dan is het antwoord namelijk ‘nee’. Films met Lies Visschedijk zijn altijd hilarisch, vind ik dan. Waldemar is even in zijn blote borst te zien, maar dat is alleen maar een leuke bijkomstigheid. En ja, de film loopt goed af, maar voorspelbaar is ‘ie zeker niet.

Waarom de naam Singel 39?
Lies speelt Monique die af en toe een vriendje heeft, maar geen serieuze relatie wil. Ze woont in een groot pand aan Singel 39, waar Max (Waldemar dus) op een dag voor de deur staat omdat hij een verdieping van haar huis wil huren. Ze begint hem leuk te vinden, maar hij blijkt homoseksueel te zijn. Inclusief babywens. En het is precies die babywens van Max wat Monique zo in de war brengt.

Waldemar gay?
Je ziet Waldemar vaak in rollen waar hij de knappe vader/flirt/sexy klusjesman speelt, maar in deze film is hij gay. Wat ik nou het allerleukste vind aan dit verhaal: hij wordt in Singel 39 niet neergezet als typische relnicht. Homoseksuelen zijn er in alle kleuren en maten, niet alleen op hakken van Prada met een handtasje bungelend aan de elleboog. En Waldemar zet die rol fantastisch neer, alleen daardoor is deze film al een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *